Meeting 29 maart 2019 - CAM-Meeting bij Settels Savenije PLM Services

Op 29 maart 2019 vindt bij Settels Savenije PLM Services in Eindhoven de meeting van de NX/TC Usergroup plaats. De focus van de meeting ligt op werkvoorbereiding en productie. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Feature based machining en het gebruik van PMI in manufacturing
  • Koppelen van ruw-materialen via Wave-link

Verder wordt tijd ingeruimd om werkwijzen en ervaringen te bespreken en onderwerpen voor toekomstige NX-CAM meetings vast te stellen.

Inschrijven

Inschrijving voor deelname kan voor leden en genodigden. Inschrijving sluit dinsdag 26 maart. Na deze datum wordt een bevestiging toegezonden.

Agenda

13.00 uur     Ontvangst

13.30 uur    Welkom & Introductie

    Bestuur

13.35 uur    Korte introductie Settels Savenije PLM Services

    Wim Ottenhoff, Settels Savenije PLM Services

    PLM Services is onderdeel van de Settels Savenije GOC en richt zich op het optimaal inzetten van CAD, CAM en PLM gebruikmakend van de Siemens Portfolio.

13.50 uur    PMI toepassen voor productie

    Wim Ottenhoff, Settels Savenije PLM Services

    Het in 3D annoteren van modellen met PMI wordt veelal gezien als mogelijkheid de hoeveelheid papier te verminderen en de modeldefinitie alleen in 3D te laten bestaan. De in PMI opgenomen annotatie is echter vooral gericht op ‘downstream reuse’ in productie en inspectie. In de presentatie wordt ingegaan of het annoteren met PMI met het oog op productie en kwaliteitscontrole en de manier waarop die PMI-informatie in NX CAM hergebruikt kan worden.

14.30 uur    Ruwmaterialen gekoppeld met Wavelink en CAM reference sets

    Thijs Janssen, WEIR Minerals

    WEIR Minerals, producent van slurriepompen, laat ruwdelen gieten om die vervolgens in de eigen fabriek te bewerken tot het eindproduct. In NX worden deze productiestappen gemodelleerd en worden ruwmaterialen aan het nominale model gekoppeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Wavelinks en een CAM reference set. Deze reference set wordt door CAM ingelezen en in CAM geprogrammeerd. Indien een andere dan de standaard leverancier een ruw materiaal levert en dit wijkt af van de standaard leverancier, zal het aan de machine fout (kunnen) gaan. Wie herkent dit? Wie heeft er een oplossing? Meerdere programma’s (Meerdere ruw delen) voor 1 eindproduct.

15.15 uur    Break

15.45 uur    Feature based machining

    Wim Ottenhoff, Settels Savenije PLM Services

    In aansluiting op de presentatie over PMI kunnen features ook een rol spelen tijdens de productiefase. Features hebben meerwaarde bij het ontwerpen. Maar ook in NX CAM kunnen features een grote rol spelen door gebruik te maken van gestandaardiseerde bewerkingsstrategieën die bij een feature horen. Doordat NX CAM zo’n feature herkent, kan tijd worden bespaard en kan een eerder gedefinieerde bewerkingsstrategie automatisch in het CAM-programma worden ingevoegd. Aan de hand van enkele voorbeelden wordt getoond hoe features in NX CAM herkend en verwerkt worden.

16.30 uur    ‘Rondje’ langs aanwezigen

    Deelnemers

    Rondgang langs de deelnemers om te horen wie wat hoe doet met NX, NX CAM en Teamcenter met de focus op manufacturing. Doel is ervaring beschikbaar te maken en onderwerpen voor volgende meetings vast te stellen.

16.55 uur    Verenigingszaken

  • Planning meetings
  • Locaties
  • Budget 2019

17.00 uur    Afsluiting

 

Locatie

Settels Savenije PLM Services, Achtseweg Zuid 211, 5651 GW Eindhoven