Meeting 17 mei 2019 bij Siemens PLM

De meeting van 17 april staat in het teken van verschillende onderwerpen:

  • Technical Data Package
  • CheckMate en DFMPro
  • Continuous Release
  • Mechatronics Concept Designer

De meeting vindt plaats bij Siemens PLM in 's-Hertogenbosch.

Inschrijving voor deelname

Inschrijven voor deelname is mogelijk voor leden van de Usergroup en genodigden. Inschrijving sluit 14 mei. Een deelnamebevestiging wordt na deze datum toegezonden.

Agenda

13.00 uur     Ontvangst

13.30 uur    Welkom & Introductie

    Bestuur

13.35 uur    Technical Data Package

    Ruud van den Brand, cards PLM Solutions

    Relatief nieuw in NX is de mogelijkheid om een ‘Technical Data Package’ (TDP) te genereren. Dit gebeurt direct vanuit het NX-part. Output is 3D PDF of JT plus PDF. Het TDP is een verzameling bestanden waarin alle informatie is opgeslagen over het product. Het genereren van het TDP gebeurt op basis van templates waarin wordt vastgelegd wat het TDP moet omvatten. TDP is bedoeld voor communicatie met interne afdelingen en met externe toeleveranciers.

14.05 uur    CheckMate & DFMPro

    Ruud van den Brand, cards PLM Solutions & Bas Verschuren, Siemens PLM

    CheckMate wordt gebruikt om te controleren of modellen en attributen voldoen aan de kwaliteitsrichtlijnen. In NX zijn meer dan 300 standaard tests beschikbaar. Ruud en Bas gaan in op de werking van CheckMate, de administratie (beschikbaar stellen van geselecteerd tests) en het opzetten van een controle programma op basis van de beschikbare tests. Ook wordt aandacht besteed aan de output en de beschikbare documentatie over de standaard tests binnen CheckMate. Tenslotte wordt nog ingegaan op het zelf maken van tests. Daarnaast wordt aandacht besteed aan DFMPro dat specifiek bedoeld is om de maakbaarheid van ontwerpen te controleren op basis van de productiemogelijkheden die intern of bij toeleveranciers bestaan.

15.00 uur    Break

15.30 uur    Continuous Release

    Bas Verschuren, Siemens PLM

    Siemens heeft de uitrolstrategie voor alle producten in de NX portfolio aangepast. In plaats van een periodieke grote update met tussenliggende kleine releases wordt nu elk halfjaar een nieuwe versie uitgebracht. Hier zitten gevolgen aan vast voor applicatiemanagement en IT. Bas legt in het eerste deel uit wat Continuous Release inhoudt en wat de uitwerkingen zijn. Het gaat daarbij ondermeer over het testen en uitrollen van die geteste versie, om supportperioden enz. In het tweede deel is ingeruimd voor vragen en discussie.

16.15 uur    Mechatronics Concept Designer

    Bas Verschuren, Siemens PLM

    Mechatronics Concept Designer is de module voor het multidisciplinair ontwikkelen van o.a. machines waarbij mechanica, elektro en automatisering nauw samenwerken. De ontwikkelde concepten kunnen in NX verder worden gebruikt voor het detail ontwerp. Bas laat op hoofdlijnen het doel en functioneren van Mechatronics Concept Designer zien.

16.45 uur    Verenigingszaken

  • Planning meetings
  • Locaties
  • Rondje langs aanwezigen
  • Korte update van de ontwikkelingen bij de deelnemers met de focus op NX. Doel is ervaring beschikbaar te maken en onderwerpen voor volgende meetings vast te stellen.

17.00 uur    Afsluiting

 

Locatie

Siemens PLM is gevestingd aan Het Zuiderkruis 63, 5215 MV 's-Hertogenbosch.