Meeting 28 juni 2018 bij AMOLF

 

De meeting van de NX/Teamcenter usergroup vindt op 23 juni 2018 plaats bij AMOLF in Amsterdam. Deze meeting staat grotendeels in het teken van manufacturing en specifiek 3D printen. In de agenda vindt u alle details. Als gebruikelijk start de meeting om 13.30 uur en eindigt rond 17.00 uur.

De inschrijving voor deze meeting is gesloten.

Agenda

13.00 uur     Ontvangst

13.30 uur    Welkom & Introductie

    Bestuur

13.40 uur    Soft Robotic Matter

    Bas Overvelde, AMOLF

    Bas Overvelde is groepsleider van de Soft Robotic Matter Group binnen Amolf. De groep richt zich op het ontwerp, productie en het fundamentele begrijpen van materialen die zich autonoom kunnen aanpassen aan hun omgeving. De groep wil de principes ontdekken die inzage geven hoe non-lineariteit en feedback leiden tot complexe, maar handige gedragingen van ‘soft actuated systems’. In het kader van het onderzoek wordt veel van 3D printing technieken gebruik gemaakt. Bas bespreekt enkele voorbeelden.

14.10 uur    Ontwerp  en productieontwikkelingen bij AMOLF

    Dirkjan Spaanderman, AMOLF

    Korte update van de ontwikkelingen binnen AMOLF op het gebied van ontwerp en productie.

14.40 uur    Inventarisatie 3D printing

    Deelnemers

    Inventarisatie binnen de groep wie met 3D printing werkt of er plannen toe heeft.

15.00 uur    Break

15.30 uur    3D printen voor medische toepassingen

    Bert Hoekzema, FMI Instrumed

    In de afgelopen jaren heeft Bert een deelgenomen aan het samenwerkingsverband Addlab om de mogelijkheden en onmogelijkheden van 3D printen te onderzoeken. In het samenwerkingsverband zijn verschillende technieken onderzocht waarbij Bert zich vooral heeft gericht op implantaten. Open lattice structuren zijn daarvoor ideaal. In de presentatie wordt aan de hand van verschillende voorbeelden o.a. ingegaan op de gevolgen voor het ontwerpen, de omzetting naar STL, de productieprocessen, de poeders en de nabewerkingen. FMI-Instrumed past ondertussen het Metal AM printen toe in productie.

16.00 uur    Ontwerpen, valideren en manufacturing voor 3D printen

    Ruud van den Brand, cards PLM Solutions

    Siemens heeft een end-to-end oplossing voor het ontwerpen, valideren en produceren voor te printen producten. Ruud van den Brand laat aan de hand van een showcase alle facetten zien.
16.55 uur    Verenigingszaken

  • Komende meetings

17.00 uur    Afsluiting

 

Locatie:

Science Park 104

1098 XG Amsterdam

https://amolf.nl/contact